Żywienie kobiet w ciąży
Wydanie: Warszawa, 2, 2018
Copyright: 2011
Seria / cykl: INSTYTUT ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA ZALECA
Autor: Aleksandra Cichocka, Dorota Szostak-Węgierek
Wydawca: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Typ oprawy: miękka
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Żywienie kobiet w ciąży
Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, lecz także oczekiwaneego przez nią dziecka. Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać? Czy posiłki o różnorodnych smakach, upajające mocą zapachów i mieniące się bogactwem kolorów, zapewnią zdrowie przyszłej matce i jej nie narodzonemu dziecku? A może powinna ona jeszcze sięgnąć po suplementy? Jeśli tak, to kiedy? Przed ciążą, czy w czasie ciąży? A co z tyciem? Nie bać się nadwagi, czy też cały czas się pilnować? Odpowiedzi na te i inne pytania można znaleźć w tym poradniku. Przygotowali go specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Poruszone problemy zainteresują zarówno kobiety ciężarne, jak i opiekujących się nimi lekarzy.
32 innych produktów w tej samej kategorii:
- Obecnie brak na stanie, proszę o kontakt telefoniczny - 604 37 21 29